Dermason Fasulye Sağlığı ve Lezzeti Bir Arada Sunuyor

11-12-2018 17:17
Dermason Fasulye Sağlığı ve Lezzeti Bir Arada Sunuyor

Dermason Fasulye

 

Geleneksel yemek kültürümüz içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan kuru fasulye, hem lezzeti hem de faydalarıyla sofraların vazgeçilmezidir. Toplumun hemen hemen her kesimi tarafından sevilerek tüketilen kuru fasulyenin pek çok çeşidi bulunmakta. Çalı fasulye, Selanik fasulye, battal fasulye, sıra fasulye, şeker fasulye ve dermason fasulye sofralarımızda görmeye en çok alışık olduğumuz kuru fasulye türleri arasında sayılabilir. İnce kabuklu olduğu için çabuk pişen, bu yüzden de diğer fasulye çeşitleri içinde en sık tüketilenlerden olan Dermason Fasulye, oldukça iri, dolgun ve yassı bir şekle sahiptir. Dermason fasulye ülkemizde daha çok Niğde, Nevşehir ve Erzincan’da yetiştirilmektedir. En kaliteli ve yaygın dermason fasulye, Erzincan’da ekimi yapılan dermason türüdür. Canlı, beyaz bir renge sahip olan Erzincan dermason fasulye tanelerinin ucu kesiktir.

Gerçek bir protein deposu olan fasulye proteinin yanı sıra içeriğinde yüksek miktarda demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini bulundurur. A, B1, B2, B9 ve C vitamini de içeren dermason fasulye, yeterli ve dengeli beslenmek için düzenli olarak tüketilmesi gereken gıdalardan. Yapısında yüksek miktarda protein mevcut olduğu için vegan ve vejetaryen beslenme rutininde de mutlaka yer almalıdır.

 

Coğrafi İşaret Olarak Tescillenen Lezzet, Hınıs Fasulyesi

 

Ana vatanı Orta Amerika olan fasulye bitkisinin en kaliteli pek çok türü ülkemizde yetişmektedir. Erzurum şehrinin Hınıs ilçesinde ve ilçenin civar köylerinde yetiştirilen Hınıs Fasulyesi, yuvarlak ya da oval şekilde bulunabilir. Pişirme süresi diğer birçok fasulye türüne kıyasla daha kısa olan Erzurum Hınıs fasulyesi, kendine has bir lezzete sahiptir. Hınıs fasulyesi tüketimi mide şişkinliği ve hazımsızlık sorunlarına neden olmamaktadır. Türk Patent ve Marka Kurumu, 2016 yılında Hınıs fasulyesini coğrafi işaret olarak tescillemiştir. Online mağazamızdan siparişini hemen verebileceğiniz Hınıs Dermason Fasulye, özel davetler için hazırlayacağınız sofralara çok yakışacak.

 

Sağlıklı Bir Lezzet

 

Vücudun gelişiminde aktif rol oynayan besin öğeleri bakımından zengin olan Dermason Fasulye Erzincan ve civarından çıkıp tüm Türkiye’ye yayılan bir lezzet. Beslenme rutinine dahil edilip düzenli olarak tüketilen dermason fasulye kemik gelişimini destekleyici etkide bulunur. Böbrekleri ilgilendiren şikayetlerin azalması için de fasulyeden faydalanılabilir. Böbrek taşı ve böbrek kumu dökmeye yardımcı olan dermason fasulye aynı zamanda kandaki şeker miktarını dengeler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.