Katkısız Bal Nasıl Anlaşılır?

08-08-2018 15:57
Katkısız Bal Nasıl Anlaşılır?

Katkısız Bal Nasıl Anlaşılır? 

            Balın içerisine konan katkılar, yediğiniz yiyeceğin vitaminini yok edebilmektedir. Yararlı besleniyorum zannederken, katkılar yüzünden yapay bir şekilde besin almış olabilirsiniz. Bu nedenle insanlar doğal üretilmiş bal tercih etmektedir. Tüketicinin bunu anlaması pek kolay değildir. Uzaktan bakarak, katkısız bal anlaşılamamaktadır. Doğallığını test etmek için birtakım yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu şekilde tükettiğiniz "doğal mı, değil mi?" anlayabilmeniz mümkündür. Uygulamaları evinizde yapabilirsiniz.

 

 Gerçek Balı Anlama Yöntemleri

 

            Günümüzde satışa sunulan çoğu ürüne doğal ve katkısız ibaresi konulmaktadır. Bu ibarenin gerçek olup olmadığını, test ederek anlayabilirsiniz. Kullanacağınız yöntemler sonucunda almış olduğunuz bal "gerçek mi, yoksa değil mi?" rahatlıkla ayırabilirsiniz. Bunun için en çok tercih edilen yöntemler; su testi, kağıt testi ve ateş testidir. İsteğinize göre başka yöntemler de kullanabilirsiniz. Yapılacak olan su testiyse; bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı bal koyup, 3 veya 4 kez karıştırın. Eğer hemen suda çözünürse; bu su içerdiğinin göstergesidir.

 

            Gerçek olanlar, hemen suda çözünmemektedir. Ateş testi uygulamaya karar verdiyseniz; muma ihtiyacınız vardır. Baldan birkaç damla alarak, mum fitilinin üstüne damlatın ve çakmakla yakın. Mum yanarsa; almış olduğunuz ürün katkısız bal demektir. Yanmazsa; içerisinde su katkısı vardır. Kağıt testi uygulamak için kağıt havlu ya da tülbent kullanabilirsiniz. Ürün eğer katkısızsa; kağıt üzerindeki yoğunluğunu koruyabilir. İçerisinde katkı bulunuyorsa da; hemen koyduğunuz balı emer. Bu yöntemleri kullanarak test etme işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz; başka yöntemler de kullanabilirsiniz.

 

 Katkısız Balın Özellikleri Nelerdir?

 

            Almış olduğunuz ürünün özelliklerini incelediğiniz takdirde; "katkılı mı, yoksa katkısız mı?" olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Gerçek olan balın en saf halde bulunduğunu söyleyebiliriz. Koyu kıvama sahip olması, onu glikozlu olanlardan ayırmaktadır. Doğal olan ballar, hafif bir kokuya sahiptir. Rengini incelediğinizde gerçek olan, ceviz kabuğu veya buna benzer grinin tonlarında olmalıdır. Çok açık tonda ise, glikoz içermesi muhtemeldir. Sağlık Bakanı onayı olan ürünleri tercih ederek, katkılı olanlardan uzak durabilirsiniz. Markasız ürünlerin içerisinde ne olduğunu bilemezsiniz. Bu nedenle onaydan geçmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Kendiniz almış olduğunuz balı evde değişik yöntemlerle gerçeklik testine tabi tutabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.