Tahin Helvası Sırrı

26-02-2018 13:49
Tahin Helvası Sırrı

Tahin Helvası Sırrı

 

 


Birçoğumuzun bayılarak yediği tatlılardan biri helvadır. Hem hafif olması ile midede rahatsızlık hissi oluşturmayan hem de bilmediğimiz birçok faydayı içinde barındıran tahin helvasının sırrı ise içerisinde bulunan çövendir. Çöven maddesi susamdan meydana getirilen tahin ve daha sonrasında şekerle bir araya getirilerek muhteşem bir tat oluşturmaktadır. Bu tat kişiyi tok tutmakla birlikte tatlı olarak aranılan ürünlerden de biridir.


Susamın ezilmesi suretiyle ortaya çıkan tahinin de çöven gibi sağlık konusunda oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Yazımızın devam kısmında sizlere bu maddelerin yararlarından bahsederek Erzurum helvasının sağlığınıza ne gibi katkıda bulunacağından da bahsedeceğiz.

 

 
Tahin Helvası Faydaları Nelerdir?

 


Tadı ile ağzımızı şenlendiren tahin helvasının özelliklerisaymakla bitmeyecek cinstendir. Öncelikle içerisinde şeker bulunduğu için kilo vermek isteyen kişilerin kaçındığını biliyoruz. Fakat bu helva içeriğinde bulundurduğu maddeler sayesinde kişiyi tok tutarak gün içerisinde gereksiz yemek yeme isteğini de gidermektedir. Ayrıca kabızlık problemi yaşayan kişilere şiddetle önerilen bir yiyecektir. Sindirim ve boşaltım sistemine olan faydası ile kişinin kabızlık problemini çözebilecek özelliğe sahiptir.

 

 

tahin helvası

 

 


Hem hafif olması ile midede rahatsızlık hissi oluşturmayan hem de bilmediğimiz birçok faydayı içinde barındıran tahin helvasının sırrı ise içerisinde bulunan çövendir.Bunun yanı sıra tahin helvası içerisindeki çöven maddesi sayesinde kış aylarının en büyük kurtarıcılarından da biridir. Erzurum tahin helvası, çöven maddesi sayesinde kişiyi bulaşıcı hastalıklara karşı korumaktadır. Bu nedenle özellikle kış aylarında herkesin günde sadece bir kibrit kutusu kadar yemelerini tavsiye etmekteyiz.

 

 

tahin helvası

 

 


Kalsiyum yönünden fazlasıyla zengin olan tahin helvasının bu nedenle kemiklere olan yararı da yadsınamayacak şekildedir. Kalsiyum eksikliği sebebi ile çocuklarda ve yetişkinlerde farklı sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle içerisinde bol miktarda kalsiyum bulunan helva seçeneklerini tüketmelisiniz.

 

 


Tahin Helvası Fiyatı

 


En kaliteli ve doğal içeriği ile ağız tatlandıran Erzurum tahin helvası fiyatını farklı ürün seçenekleri ile birlikte ‘ esengida.com ‘ adresinde bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz. Tamamen doğal ürünler ile birlikte yöresel yiyecek gruplarını da sizlere sunan sitemizden tahin helvası almak sadece bir tık kadar uzağınızdadır. Bunun yanı sıra sitemizden yapacağınız tüm 250 TL ve üzeri alışverişinizde kargonuzun bedava olacağını da unutmayın!

 

 


Helva seçeneklerini görmek için tıklayın.

 


Yöresel Lezzetlerin Yeri ‘ EsenGıda

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.